KARS KAĞIZMAN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Ders Dışı Egzersiz Çalışmalarında Dikkat Edilecek Hususlar

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Ders Dışı Egzersiz Çalışmalarında Dikkat Edilecek Hususlar

Okullarımızda ders dışı egzersiz çalışmaları 19.08.2010 tarih ve 53578 sayılı 2010/49 Nolu genelge doğrultusunda yapılacak olup söz konusu genelgeden hareketle yapılacak olan egzersiz çalışmaları ile ilgili iş ve işlemler aşağıda açıklanmıştır.

1-Genelgede  “çalışma programları ilçe/il milli eğitim müdürlüklerince onaylanmadan yürürlüğe konulmaz”  hükmü gereğince ders dışı egzersiz çalışmaları milli eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra çalışmalara başlanmalıdır.

2-Genelgede de belirtildiği üzere çalışmaların kontrol ve denetiminden 1.dereceden Okul Müdürü sorumludur.

3-Ders dışı çalışma planları 2 nüsha halinde, onaylanmak üzere il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine üst yazı ile gönderilecektir.

4-Vekâleten atananlar dâhil yöneticilere ve ücretli öğretmenlere ek ders ücreti verilemeyecektir.

5-Çalışmalar kesinlikle ders saatinde, öğle saatinde ve boş derslerde yapılmayacak. Aylık programlarda çalışma saati ve yeri belirtilecektir.

6-Ders dışı egzersiz çalışması yapacak öğretmenlere ödenecek ek ders saati sayısı, Okulun bir ders yılındaki toplam ders saati sayısının % 6’sını geçemez.

7-Aynı grup için yürütülen etkinliklerde birden fazla öğretmene ders dışı eğitim çalışması için ek ders görevi verilmeyecektir.

8-Öğrenci velilerinden mutlaka öğrencinin çalışmaya katılabilmesi için izin belgesi alınacaktır.

9-Öğretmenler, çalışmalarını dersler bittikten sonra ya da hafta sonları yapacaklardır. Öğretmen öğlenciyse çalışmasını ya sabah ya da hafta sonu yapacaktır.

10-Planda belirtilen zamanda yapılamayan çalışmalar,okul müdürlüğüne yazılı bilgi verilerek başka bir zamanda yapılabilir.Ancak buna rağmen yapılamayan çalışmalar için egzersiz ücreti ödenmeyecektir.

11-Yıllık ve aylık programda yapılacak çalışmalar açıklamalı olacaktır.Her günün çalışması ayrı ayrı belirlenecektir.

12-Eğitim-öğretim yılı sonunda yapılan ders dışı eğitim çalışmaları hakkında rapor hazırlanarak Okul Müdürlüğüne sunulacaktır.

13-Ders dışı egzersiz çalışmaları için ders defteri tutulacaktır.Her egzersiz için bir defter tutulacak olup,öğretmen tarafından yapılan çalışma deftere yazılıp imzalanacaktır.

14-Yapılan çalışmalar sonucunda okullarda mutlaka bir faaliyet yapılacak ve il/ilçe milli eğitim müdürlüğündeki yetkililer haberdar edilecektir.Halkoyunları, Beden Eğitimi ve Spor çalışmalarını yapanlar okullar arası yarışmalara kesinlikle katılacaklardır.Şiir,drama ve tiyatro çalışması yapanlar yıl içerisinde ya da yıl sonunda etkinlik yapacaklardır.Ayrıca satranç çalışması yapanlarında gruptaki öğrencilerin satranç turnuvalarına  katılmalarını sağlayacaklardır.”Bu Benim EserimProjesi” çalışmasını yürütenler ise proje elemelerine katılacaklardır

15-Planlar 2+2+2 veya 3+3 şeklinde yapılabilir.Ulusal ve Dini Bayramlar ile yarıyıl tatiline çalışma konulmamalıdır.

16-Ders dışı egzersiz çalışmaları genelgede belirtilen”Ders  Dışı  Eğitim Çalışmalarına Dair Esaslar”  başlıklı kısımda yer alan  konular olacak, bunların dışında herhangi bir konuda çalışma planlanmamalıdır.

17-Birden fazla okulda görev alan öğretmenler kadrosunun bulunduğu okulda çalışma yapmalı,ancak o okulda ders dışı egzersiz çalışması yoksa okul müdürünün izni ile görev yaptığı diğer okulda ders dışı egzersiz çalışması yapabilir.

18-Program hazırlanırken mevsimsel özellikler göz önünde bulundurulmalı,okul bahçesinde kışın geç saatlerde etkinlik yapılamayacağından,ya spor salonunda etkinlik yapılmalı ya da bu saatte başka etkinliğe yer verilmelidir.

19-Onay alınırken üst yazıya eklenmesi gereken evraklar aşağıdaki gibidir.

a- DERS DIŞI ÇALIŞMA PROGRAMI

     Ders Dışı Çalışma Programı Çizelgesi

     b- ÖĞRETMENİN HAFTALIK DERS PROGRAMI

c- OKULUN GİRİŞ-ÇIKIŞ SAATLERİ

d- ÖĞRENCİ İSİM LİSTESİ

e- ÇALIŞMAYI YAPACAK OLAN ÖĞRETMEN  ALAN ÖĞRETMENİ DEĞİLSE,BU ÇALIŞMAYI YAPABİLECEĞİNE DAİR BELGESİ.

f- VELİ İZİN DİLEKÇELERİ (OKULDA MUHAFAZA EDİLECEKTİR.)

HÜKÜMET KONAĞI KAĞIZMAN/KARS - ( 0 474 ) 351 66 23

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.